onsdag 5. oktober 2011

Italiensk marengs, is, jorbær og en dasj pomp de lux - kake...

Ja for det var det navnet jeg kom på i farten etter å ha servert kaken i mitt "Pomp de Lux" selskap i går. Spiste denne kaken (uten jordbærene) på hotellet i Bergen forrige uke, og i og med at de ikke hadde noe navn så måtte jeg finne på et selv. Har du et bedre forslag mottas det med TAKK:) 

Italiensk marengs, is, jorbær og en dasj Pomp de Lux – kake

Vaniljeis
8 eggeplommer
6 dl fløte
240 g sukker
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten stiv, ha i vaniljesukker eller skarp ut vaniljekornene fra vaniljestangen. Bland godt sammen. Ha blandingen i en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kaken i fryseren.

Italiensk marengs
1,5 dl vann
300 g Sukker
100 g melis
200 g eggehviter
1 ts sitronsaft

Pisk eggehviter, melis og sitrinsaft stivt. Kok opp vann og sukker til det blir sukkerlake. Hell den varme sukkerlaken forsiktig ned i marengsen mens du pisker på lav hastighet. Fortsett deretter å piske til marengsen er avkjølt. Ha så marengsen over iskaken og sett den tilbake i fryseren.

Når kaken skal serveres tar du å ”svir den av” på toppen med en gassbrenner. Deretter kan du pynte med jordbær (eller annen frisk frukt) eller hjemmelaget sjokoladesaus som du heller på kryss og tvers over kaken i en tynn stråle.

Kaken er klar for servering  -NYT!1 kommentar:

Legg gjerne igjen noen ord i kommentarfeltet - så finner jeg lettere tilbake til deg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...