Ja for det var det navnet jeg kom på i farten etter å ha servert kaken i mitt "Pomp de Lux" selskap i går. Spiste denne kaken (uten jordbærene) på hotellet i Bergen forrige uke, og i og med at de ikke hadde noe navn så måtte jeg finne på et selv. Har du et bedre forslag mottas det med TAKK:)
Italiensk
marengs, is, jorbær og en dasj Pomp de Lux – kake
Vaniljeis
8
eggeplommer
6
dl fløte
240
g sukker
1
vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
Pisk
eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten stiv, ha i vaniljesukker eller
skarp ut vaniljekornene fra vaniljestangen. Bland godt sammen. Ha blandingen i
en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kaken i fryseren.
Italiensk
marengs
1,5
dl vann
300
g Sukker
100
g melis
200
g eggehviter
1
ts sitronsaft
Pisk
eggehviter, melis og sitrinsaft stivt. Kok opp vann og sukker til det blir
sukkerlake. Hell den varme sukkerlaken forsiktig ned i marengsen mens du pisker
på lav hastighet. Fortsett deretter å piske til marengsen er avkjølt. Ha så
marengsen over iskaken og sett den tilbake i fryseren.
Når
kaken skal serveres tar du å ”svir den av” på toppen med en gassbrenner.
Deretter kan du pynte med jordbær (eller annen frisk frukt) eller hjemmelaget
sjokoladesaus som du heller på kryss og tvers over kaken i en tynn stråle.
Kaken
er klar for servering -NYT!
Oj! Den skal prøves. Kanskje neste klubbkveld?
SvarSlett